Syväjärvi sai aikalisän

pitkokset2Säynäjäjärven rantaa Säynäjäsuon soidensuojelualueella. Pitkokset vievät Syväjärvelle.

Metsähallitus ei tänä talvena hakkaa Syväjärvellä. Näin totesi aluejohtaja Arto Tolonen tiistaina 21.3. Metsähallituksen Suomussalmen keskusteluryhmän kokouksessa.

Alueesta tekeillä ollut 3D-mallinnus on vielä kesken. 3D-mallinnuksella on ollut tarkoitus esitellä miten suunnitellut hakkuut maastossa näkyisivät. Tolonen arvioi mallinnuksen valmistuvan muutaman viikon kuluessa. Kevät kuitenkin etenee ja hakkuukelit talviteineen sulavat pois ennen kuin 3D-mallinnusta voidaan esitellä.

Syväjärvi on saanut aikalisän. Työ hienon retkimetsän suojelun puolesta on kannattanut. Työ jatkuu edelleen.

Kuntalaisaloitteen / suojeluesityksen allekirjoitti liki 300 suomussalmelaista. Nettiadressissa on tällä hetkellä yli 2500 allekirjoitusta ympäri Suomen. Lisäksi paperisille listoille Syväjärvi-adressin on allekirjoittanut joitakin satoja henkilöitä.

Allekirjoituksia kerätään edelleen. Hakkuu-uhka ei ole poistunut, vaan jatkuu tulevina talvina. Syväjärvensärkkä, Syväjärvenkangas, Ruunasärkkä, Särkkäjärven ympäristö sekä Jumalissärkkä/Hoikansärkkä on suojeltava.

Mutta ensi kesänä saamme nauttia retkeilystä koskemattomalla Syväjärvellä. Nyt kesäretkistä haaveilemaan! Suopursuja, sääskien ininää, makkaranpaistotulet! Avosuota ja särkänrinnettä, salaisia lakkapaikkoja! Ukkopetäjiä ja kelohonkia, oikeaa mehtää!

Ja vielä ehtii toivoa kevättalveksi upeita hankikelejä!