Rohkeutta kunnanhallitus!

Syväjärvensärkkä, Suomussalmi

Suomussalmen kunnanhallitus kokoontuu huomenna ystävänpäivänä 14. helmikuuta.

Kokouksessa kunnanhallitus saa tiedokseen kuntalaisten tekemät kuntalaisaloitteet. Yhtenä niistä lähes 300 suomussalmelaisen allekirjoittama Syväjärvi-aloite, jota tukee jo yli 2300 allekirjoittajan nettiadressi.

Kunnanhallituksen päätösesitys asiassa on mitäänsanomaton. Esityksessä ainoastaan todetaan, että kunta on keskustellut Metsähallituksen kanssa ja päätösvalta asiassa on Metsähallituksella.

Kunnanhallituksella on nyt tuhannen taalan paikka ottaa kantaa. Se voi halutessaan painokkaasti ilmaista Metsähallitukselle, että kuntalaisaloitteessa mainitut alueet on suojeltava virkistys- ja matkailukäyttöön, kuten suuri joukko kuntalaisia vaatii. Tämä olisi kuntalaisten osallistamista ja aktiivisuutta painottavan uuden kuntalain hengen mukaista.

Kunnanhallitus voi antaa Syväjärven suojelulle myönteisen lausunnon. Kunnanhallitus voi jyrähtää Metsähallitukselle suojelun puolesta. Jos vain haluaa – ja uskaltaa.

Joka tapauksessa kunnanhallituksen olisi reilua sanoa suoraan mitä mieltä se asiasta on. Kuntavaalit ovat tulossa ja osa kuntalaisista valitsee ehdokkaansa tämän perusteella.

Ota heti yhteyttä tuttuun kunnanhallituksen jäseneen ja kysy puolustaako hän Syväjärveä. Yhteystiedot löytyvät täältä.