Jännitys jatkuu Syväjärvellä

syvajarvenkangasta_c_kainuun_luonnonsuojelupiiri

Syväjärvenkangasta ensilumen aikaan. (c) Kainuun luonnonsuojelupiiri

Tänään olimme porukalla Metsähallituksen Suomussalmen konttorilla puhumassa Syväjärvenkankaan hakkuiden peruuttamisen ja alueen rauhoittamisen puolesta. Tilaisuudessa lausuttiin monia hyviä ja kauniita sanoja siitä, kuinka näistä arvokkaista ja paikallisille ihmisille rakkaista virkistysmetsistä – Särkistä – pitäisi muodostaa Hossan Suomi 100 -kansallispuiston hengessä Suomussalmi 150 -puisto. Tänä vuonna kun vietetään paitsi Suomen satavuotisjuhlaa, myös Suomussalmen kunnan 150-vuotisjuhlaa.

Hyvien ja kauniiden sanojen lisäksi tilaisuudessa lausuttiin monia perusteltuja ja painokkaita sanoja. Matkailuyrittäjyydestä, virkistysalueiden tärkeydestä, metsämaisemasta, luonnon monimuotoisuudesta. Voimaa sanoille antoi rauhoitusesitys/kuntalaisaloite, jonka allekirjoitti viikossa lähes 300 suomussalmelaista. Keskustelu oli intensiivistä. Kiitos Metsähallitukselle sen mahdollistamisesta. Toivomaamme vastausta emme saaneet. Pakkaskausi on alkamassa ja talvitie soidensuojelualueella on pian jäätynyt. Jännitys jatkuu. Vaikuttaminen jatkuu.

***

Heti keskustelun päätyttyä kuulimme iloisen uutisen: Syväjärven ja Säynäjäsuon alue on tullut toiseksi suositun Retkipaikka.fi -retkeilysivuston järjestämässä Vuoden retkipaikka 2016 -äänestyksessä.

Lue Retkipaikasta Rakkauskirje Säynäjäsuolle ja Syväjärvelle.